So, one day.... - Page 2 - Speedzilla Motorcycle Message Forums
View Poll Results: Have you had any issues with your RC51?
Yes, I've had Major issues. 4 4.00%
Yes, I've had Minor issues. 22 22.00%
No, I've had neither. Bike has been pretty much perfect. 74 74.00%
Voters: 100. You may not vote on this poll

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 34 (permalink) Old 02-22-2008, 04:41 AM
Dr. Carbon
 
20_RC51_00's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,974
electrical problem that took about a week to trace, was either from the vibes or previous owner incorrectly routing wires, caused the insulation to rub off and ground out in a few places... really no fun tryin to find it...
20_RC51_00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 34 (permalink) Old 02-22-2008, 06:35 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: New River Gorge WV
Posts: 219
Got the bike last month. Put about 100 miles on it nothing yet.



To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
2005 RC
dbern is offline  
post #23 of 34 (permalink) Old 02-22-2008, 06:57 PM
Amateur PiG Wrestler
 
DReaux's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Houston, Texas
Posts: 222
Thumbs up She stalled on me once

During a track at TWS, she stalled and wouldn't start...

Phukkin' PCIII went out... apparently this is common according to my mechanic and the only RC interface on the market... replaced and mapped... all is well.

2000 RC51
SN 000008
2 Bros/PCIII/Flapped/Paired/Soft Rev'd
15 HP worth of stickers

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
DReaux is offline  
 
post #24 of 34 (permalink) Old 02-23-2008, 12:29 AM
Member
 
FryDaddy-77's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 98
The only major problem that I have every time I ride with this bike is it is always wanting fuel so that it can be ridden longer. It's like a woman that constantly wants sex from me, I can only give out so much then I have to stop . I'm no robot or atm machine (unless I take a bottle of viagra or use the credit card) .
FryDaddy-77 is offline  
post #25 of 34 (permalink) Old 02-23-2008, 01:36 AM
Member
 
sardauker's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: L.A.
Posts: 36
15k miles, no issues (just some roadrash - might have been my fault)
sardauker is offline  
post #26 of 34 (permalink) Old 02-25-2008, 11:40 PM
Senior Member
 
Area 51's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Napa, CA
Posts: 4,678
The only issues I have are comfort, ride on rough roads and fuel range. Runs like an atomic clock.
Area 51 is offline  
post #27 of 34 (permalink) Old 02-25-2008, 11:49 PM
SP-1, SV650, 200EXC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 255
To really stir up things with 1098 crowd, make a poll "how much do you still owe to your bank" or some such.
dakh is offline  
post #28 of 34 (permalink) Old 05-13-2008, 05:57 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Long Island
Posts: 16
Only problem ive had is a loose battery connection which almost turned into a big problem when the bike stalled at 80 and the ugly tail, but both are fixed now!
Juice Man is offline  
post #29 of 34 (permalink) Old 05-13-2008, 08:08 PM
Senior Member
 
theMadWelder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tx
Posts: 196
One minor problem

I had an intermitent electrical failure, I searched here and asked, the answers ranged from put pipes, to listen closely sonny.

The previous owner mounted a relay switch upside down under the rear cowl, some water got into the relay and it faulted.
Clean and dried out relay and mount it right side up, no problems.

ps: those darn tires just keep wearing out, anyone have a easy fix for that problem?

Team WFO Komodo
theMadWelder is offline  
post #30 of 34 (permalink) Old 05-14-2008, 02:17 AM
Member
 
MikeSP1's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Misawa city, Japan
Posts: 64
I haven't had mine for very long, but on the one sunday that I did take it out, the only bad thing that happened was I blew a fuse (shorting to ground). But then again, it's not Honda's fault, just the previous owners couldn't splice wires properly or route harnesses correctly.

FWIW, electrical tape is not a splice, in order to splice properly, one needs a crimp splice or solder and heat shrink.

2006 VTX 1300C: custom paint, V+H long shots
2001 RC51 SP1: bad paint, horrible wiring, Scorpion high mounts
MikeSP1 is offline  
post #31 of 34 (permalink) Old 05-14-2008, 03:50 AM
Damn Asshat
 
TXRC51fatboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Colorado
Posts: 3,615
20k miles, many tires, plugs changed every 2k miles, oil every 1k, gallons and gallons and gallons and gallons of gas. runs better now than when i rolled it out of the show room

04 RC51

President of The Troy Bayless Haterz Club


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
TXRC51fatboy is offline  
post #32 of 34 (permalink) Old 05-14-2008, 04:02 AM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by TXRC51fatboy View Post
20k miles, many tires, plugs changed every 2k miles, oil every 1k, gallons and gallons and gallons and gallons of gas. runs better now than when i rolled it out of the show room

Oil changed every 1k? Lemme have your old stuff for my pimping '84 civic dx. I drive it 15 miles to work and back every day and haven't changed the oil in about a year.
benwiggin is offline  
post #33 of 34 (permalink) Old 05-14-2008, 07:31 AM
Member (Large)
 
b.miller123's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kingston, WA
Posts: 2,533
Quote:
Originally Posted by dakh View Post
To really stir up things with 1098 crowd, make a poll "how much do you still owe to your bank" or some such.
That would be interesting. Or "How much was your last service?"
b.miller123 is offline  
post #34 of 34 (permalink) Old 05-14-2008, 09:23 AM
Senior Member
 
Hams51's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Planet Earth
Posts: 134
Send a message via AIM to Hams51
My first RC had zero problems. Had about 9k on the clock and was a 2000 model. Stolen and still bitter about it.

My current RC, a 2002 model, just had a ignition converter go bad about two weeks ago. It has about 6k miles as well. Bought one from terrag here on the board (thanks Garrett) and she's howlin' once again! I think Honda just got a bad batch of CDI's. A wire harness came off during riding, coincedentally not too long before the CDI went out. Hmmm....maybe it was a spike in voltage when the plug came loose that caused the CDI to go bad.

Had a Superhawk, a 2000 model, and it never gave me any problems after about 8k miles of ownership. Had to get a new chain for it, but that's about it. Sold it to get a VFR.

My VFR, a 2004 model currently at 30k, had a front cam chain tensioner go bad at about 24k miles. Need to get the wire harness recall taken care of, but it still does everything well...and with comfort!

Guess I'm just a Honda guy when it comes to bikes. First bike was a FZ6 and it had TPS issues. Sold it pretty much immediately for my safety. I think Yamaha worked out the bug in that one.

I'm really happy with the VFR/RC combo setup, although a 1000rr would be nice.....hmmmm
Hams51 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Speedzilla Motorcycle Message Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome