RC51 Not Starting - Speedzilla Motorcycle Message Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-08-2014, 10:26 PM Thread Starter
Member
 
Crash1B's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Morgan Hill, Morgan Hill
Posts: 43
RC51 Not Starting

My RC51 broke down last week on the way to work. It ran like I had water in gas. So I drain gas and put new gas. Now RC52 won't start at all. Check fuel pump and spark, good. Applied 12v to injectors and I hear them click.

No way all 4 injectors are plugged.

Could my ECU just good hell.....
Crash1B is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-20-2014, 08:25 AM Thread Starter
Member
 
Crash1B's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Morgan Hill, Morgan Hill
Posts: 43
Update

So here is the update on what I've done so far.

Pulled error code 19- IPG. Found loose connector and re-connected and cleaned.
Reset ECU and pulled error code again. Came back clear, but bike still won't start.
Changed spark plugs and bike started but sound like only one piston.
Changed coils, checked sparks- sparks good, but bike still won't stay running.
Change CDI and ECU. Same shitzz.
Battery fully charged and have spare one too.

I'm going to check the ignition switch next because I read that it could cause issue.

Does any one know if valve adjustment can cause problem of not starting.

I had valve adjust done at 30K and now I have 58K.

Please give your advise. Any thing is help full at this point.
And don't say take it to the shop.
Crash1B is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-30-2014, 12:42 AM
Stares at Goats
 
memitim's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Washington, Iowa
Posts: 81
Just thought I'd point out that this area is for issues with the site, not issues with bikes. That's why there's not been any replies
memitim is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 04-30-2014, 01:20 AM
Senior Member
 
rjjablo's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Shoreview MN
Posts: 1,453
Quote:
Originally Posted by Crash1B View Post
Does any one know if valve adjustment can cause problem of not starting.

I had valve adjust done at 30K and now I have 58K.
Yes it will because it might not have enough compression.
rjjablo is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-28-2016, 05:48 PM
Junior Member
 
JasmineJas's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: US
Posts: 7
I guess I would try a little shot of starting fluid to see if she'll fire up. If it won't fire, you got spark issues.
If it does fire up but won't stay running, the next thing I'd check is fuel pressure and flow.
JasmineJas is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-03-2017, 12:39 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 16
Originally Posted by Crash1B
Does any one know if valve adjustment can cause problem of not starting.

I had valve adjust done at 30K and now I have 58K.

Quote:
Originally Posted by rjjablo View Post
Yes it will because it might not have enough compression.
*Not 28k miles later. Oh geesh, OLD post... AND in wrong section. MODS Pls Delete!
heatmizr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Speedzilla Motorcycle Message Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome